Kategoriat
Ehdokkaat

Ehdokasesittely Jukka Keiholehti

Esittelyssä kuntavaaliehdokkaamme: Jukka Keiholehti

Kuntavaaleissa valitaan valtuutetut kuntien valtuustoihin. Seuraavat kuntavaalit ovat huhtikuussa 2021. Hämeenlinnan Kokoomus haluaa toimia aktiivisesti Hämeenlinnan kehittämiseksi ja haluaa ehdokkaaksi kuntavaaleihin aktiivisia ja osaavia, kaiken ikäisiä ihmisiä, erilaisista taustoista.

Jukka Keiholehti

Olen Jukka Keiholehti, 50-vuotias kolmen nyt jo aikuisen lapsen liikunnallinen isä. Koulutukseltani olen HTK ja ammatiltani asiakkuusjohtaja. Työurani olen tehnyt myynninjohdossa, yritysjohdossa ja yrittäjänä. Vapaa-aikani vietän pääasiassa golfaten, kuntosalilla ja hiihtäen.

Muutimme nuorimman lapsemme koulun ja jääkiekkoharrastuksen myötä Hämeenlinnaan vuonna 2018 ja olemme viihtyneet mainiosti. Katson Hämeenlinnaa siis varsin tuorein silmin. Tätä tuoreutta mielestäni tarvitaan juuri nyt, kun sekä kaupungin ylimmät viranhaltijat että luottamushenkilöstö uudistuvat samanaikaisesti. Nyt rakennetaan tulevaisuuden Hämeenlinnaa.

Hämeenlinnaa kuvataan kauniina kaupunkina, jossa on sangen turvallista elää ja meiltä on erinomaiset kulkuyhteydet maamme suurimpiin kaupunkeihin. Mutta kauneus ei elätä, vaikka se lisääkin viihtyvyyttä. Eivätkä erinomaiset kulkuyhteydet ole tae mistään, elleivät ne toimi oikein päin. Me emme voi olla Helsingin tai Tampereen parkkipaikka, vaan meidän on oltava aidosti kehittyvä Kanta-Hämeen keskus. Myös turvallisuus tarkoittaa minulle muutakin kuin iltaisin kaduilla rauhassa kulkemista. Se tarkoittaa, että yritykset ja perheet uskaltavat investoida Hämeenlinnaan. Yritykset voivat luottaa siihen, että tarjolla on osaavaa koulutettua työvoimaa, yritysmyönteinen ja yritystoiminnan edellytykset tunteva kunnallishallinto sekä tätä tukeva infrarakentaminen. Perheet voivat luottaa siihen, että Hämeenlinnassa lapsille on tarjolla laadukas varhaiskasvatus, peruskoulutus ja jatko-opintopolku aina tiedekorkeakouluun saakka. Yritysten ja kaupungin elinvoima turvaavat työuran rakentamisen ja asuntojen arvon säilymisen. Kokonaisturvallisuus syntyy kaupungin elinvoimasta ja tuo elinvoima takaa myös sen, että ikääntyminenkin tässä kaupungissa on turvallista.

Kampanjassani on neljä pääteemaa, jotka mielestäni ovat myös tulevaisuuden Hämeenlinnan kulmakivet:

1. Yritysten toimintaedellytykset: Etätyöt ovat uusi normaali ja se tulee vaikuttamaan yritysten sijaintipäätöksiin, mutta kaupunki voi kehittyä vain menestyvän yritystoiminnan myötä. Vain menestyvät yritykset ja sitä kautta syntyvät työpaikat, työikäisen väestön positiivinen muuttovirta ja verotulot mahdollistavat kunnallisten palveluiden ylläpidon ja kehittämisen.

2. Tiedekorkeakouluyksikkö: Menestyvä yritystoiminta tarvitsee osaajia ja Hämeenlinna tarvitsee tiedekorkeakouluyksikön, mieluiten kaupallis-teknisen.

3. Kohtuullinen kuntavero: Kokonaisverotulot eivät lisäänny kuntaveroa korottamalla, vaan maksajien määrää kasvattamalla. Kohtuullinen kuntavero ja kohtuulliset tonttihinnat ovat muuttohalukkuutta ohjaavia kilpailutekijöitä.

4. Elämänturva: Laadukas, tehokas ja taloudellinen kunnallinen palvelutuotanto ja kaikille avoimet hyvät harrastusmahdollisuudet, joilla huolehdimme sekä nuoristamme että ikäihmisistä.

Avaan kampanjani helmikuun puolivälissä. Lähde mukaan, niin rakennetaan Yhdessä Hyvä Hämeenlinna.

Jukka Keiholehti