Kategoriat
Ehdokkaat

Ehdokasesittely Pekka Arvio

Esittelyssä kuntavaaliehdokkaamme: Pekka Arvio

Kuntavaaleissa valitaan valtuutetut kuntien valtuustoihin. Seuraavat kuntavaalit ovat huhtikuussa 2021. Hämeenlinnan Kokoomus haluaa toimia aktiivisesti Hämeenlinnan kehittämiseksi ja haluaa ehdokkaaksi kuntavaaleihin aktiivisia ja osaavia, kaiken ikäisiä ihmisiä, erilaisista taustoista.

Pekka Arvio

Olen Pekka Arvio, 67-vuotias eläkkeellä oleva hammaslääketieteen tohtori. Väitöskirjani liittyi suomalaiseen tautiperintöön. Olen toiminut monenlaisissa terveydenhuollon tehtävissä. Hammaslääkärin virkaurani tein vastaavana hammaslääkärinä pääosin Lammilla ja kuntaliitoksen jälkeen myös Hämeenlinnan Pääterveysasemalla. Perusterverydenhuollon kehittämistehtävissä olen toiminut terveyskeskusjohtajana Lammilla, kehittämispäällikkönä Hämeenlinnan terveyskeskuskuntayhtymässä sekä seutuhankkeen vetäjänä Sosiaalikehitys Oy:ssä.

Asun nykyään kaupungin keskustassa, jonne muutimme Lammilta syksyllä 2012. Olen naimisissa, meillä on 4 lasta ja 6 lastenlasta.

Kannatan perinteisiä arvoja kuten koti, uskonto ja isänmaa. Kodin päätehtävä on kasvattaa seuraava sukupolvi. Kristinusko on länsimaisen yhteiskunnan ja hyvinvoinnin sielu. Isänmaa on hyvä Suomi ilman EU:n liittovaltiota.

Ajattelen, että yhteiskuntamme monet ongelmat – kuten vanhusten yksinäisyys ja lasten pahoinvointi – helpottavat kun itsemme toteuttamisen rinnalle nostamme ihmisen vastuun eri ulottuvuudet sekä perinteisten hyveiden, kuten oikeamielisyyden, kohtuullisuuden, ymmärtäväisyyden ja urhoollisuuden arvostamisen.

Harrastan teologiaa, kulttuurihistoriaa, metsänhoitoa ja vesiliikuntaa.

Toimin nyt toista kautta Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa. Muita luottamustoimia ovat kaupunkirakennelautakunta sekä sairaanhoitopiirin valtuusto ja tarkastuslautakunta. Hämeenlinnan seurakunnassa kuulun lähetys- ja aikuistyön johtokuntaan.

Kuluvan valtuustokauden aikana tein kolme valtuustoaloitetta, joista merkittävin oli aloite matkailuelinkeinon edistämiseksi vuonna 2017.

Ajattelen kaupunkia kokonaisvaltaisesti niin, että kaikki alueet voivat edelleen kehittyä. Pitäjien elinvoiman lisäämiseksi tulee helpottaa vapaa-ajan asuntojen muuttamista pysyviksi asunnoiksi. Kantakaupungissa haluan edistää keskustan, erityisesti torin ympäristön täydennysrakentamista. Vaikeasti liikuntavammaisen tyttären isänä haluan edistää esteettömyyttä sekä kevyen liikenteen toimintaedellytyksiä ympäri laajaa kaupunkia.

En lupaa mitään hyvää tai huonoa kenellekään tai millekään ryhmälle. Lupaan ainoastaan toimia mahdollisuuksien mukaan sen eteen, että kaikilla kaupunkilaisilla on mahdolllisuus hyvään ja merkitykselliseen elämään niin pitäjissä kuin kantakaupungissa.

Pekka Arvio