Kategoriat
Ehdokkaat

Ehdokasesittely Ville Lintula

Esittelyssä kuntavaaliehdokkaamme: Ville Lintula

Kuntavaaleissa valitaan valtuutetut kuntien valtuustoihin. Seuraavat kuntavaalit ovat huhtikuussa 2021. Hämeenlinnan Kokoomus haluaa toimia aktiivisesti Hämeenlinnan kehittämiseksi ja haluaa ehdokkaaksi kuntavaaleihin aktiivisia ja osaavia, kaiken ikäisiä ihmisiä, erilaisista taustoista.

Ville Lintula

Palasin Hämeenlinnaan 5 vuotta sitten kuhinan keskeltä pääkaupunkimme ytimestä. Juuret ja rakkaus kotikaupunkiin toi miehen takaisin ja synnyttivät halun vaikuttaa kaupunkimme tulevaisuuteen.

Mukanani Hämeenlinnan keskustaan muutti lasten sairaanhoitajana työskentelevä Mari-vaimoni. Taloudessamme asuu myös huippusöpö Tessa-koira. Kaksi aikuista tytärtäni asuvat Helsingissä.

Nautin rantareitistämme liikkuen, kuvaan paljon Linnaa ja lähiympäristöä. Ja osan otoksista laitan some-kanavilla nähtäville. Rakkaus kotikaupunkiin on minussa syvällä. Kaikki elämäni kesät vuodesta 1964 lähtien olen viettänyt seudullamme – Tuuloksessa, Iittalassa ja nyt Hattulassa.

Olin nykyisessä valtuustossa kaksi ensimmäistä vuotta ja toimin silloin myös Linnan Kehitys Oy:n ja Linnan Kiinteistökehitys Oy:n hallituksissa. Työpaikan vaihdon yhteydessä jouduin valitettavasti jättämään luottamustehtäväni. Olen siitä todella pahoillani aika monilukuiselle silloiselle äänestäjäjoukolleni. Nykyinen uusi työni on Hämeenlinnassa, joten olen valmis ja innokas antamaan oman panokseni kaupunkimme päättäjärooliin matkallamme kohti 2030-lukua. Tullessani uudelleen valituksi, en katsele peruutuspeiliin, vaan jatkan luottamusurakkaani vain ja ainoastaan eteenpäin.

Työurani, 35 vuotta olen pitkälti toiminut myynnin ja markkinoinnin johtotehtävissä maahantuonnissa, erikoiskaupan ketjuissa ja ICT-toimialalla. Puolet tähänastisesta työurastani kului kansainvälisen konsultointi- ja valmennusyrityksen asiantuntijatehtävissä ja markkinointijohtajana Suomessa. Ydinosaamistani työssä on kasvustrategioiden luominen, toimintamallien tarvittava uudistaminen ja käytäntöön vienti yhdessä ammattilaisten kanssa. Nyt työmaani on Hämeenlinnassa pääkonttoria pitävän – vahvasti oranssia tunnustavan – Praecom Group-kasvuyritysryhmän kaupallisissa johtotehtävissä.

MIKSI, MITÄ JA MITEN?

Mielestäni kaupungin päätehtävä on helpottaa ja mahdollistaa asukkaiden asumista, yrittämistä, työntekemistä ja elämästä nauttimista. Hämeenlinna on ehdottomasti Suomen luonnollisin sijaintipaikka yrityksille ja asuinpaikkana aivan parhaita. Paljon on töitä edessä, jotta yhä useampi tulee kokemaan samoin.

Nykyisen valtuuston aloittaessa teimme paljon töitä saadaksemme aikaan selkeän näkemyksen yhteisistä tavoitteista, jotka kaupunkimme haluaa saavuttaa. Oleellisin tavoite oli asukasluvun kehittymisen kääntäminen takaisin kasvu-uralle – ja siinä ollaan onneksi onnistuttu.Tekemistä riittää vielä paljon. Top 5- matkailukaupunkien joukkoon kuuluminen, kaupunkikeskustamme elävöittäminen ja uusien kiinnostavien asumisen mahdollisuuksien aikaansaanti ovat asiakokonaisuuksia, jotka pitää nyt ottaa vahvemmin haltuun matkalla kohti 2030-lukua. Työsarkaa riittää myös paljon puhuttujen rakenteellisten muutosten aikaansaannissa, joilla varmistamme peruspalveluiden laadun ja saatavuuden jatkossa koko seutumme alueella. Mahdollinen SOTE-uudistus tuo mukanaan uudet painopisteet kaupunkiorganisaation johtamiseen.Tähän kun vielä yhdistetään kaupungin talouden tilanteen parantaminen ilman asukkaiden verotaakan jatkuvaa korottamista, niin sitten on suunta oikea. Meidän tulee myös yhdistää voimiamme vielä lisää naapurikuntiemme kanssa, olemmehan kuitenkin täysin yhtenäinen asumisen, työntekemisen ja palveluiden käyttämisen alue. Ai niin – ja onhan tuo pysäköintiasiakin vielä myös kesken.

MIKSI MINÄ?

Mikään ei muutu, jos kukaan ei halua muuttaa mitään. Jos emme muuta, niin yksi asia on varma: kuntavero nousee varmasti.Haluan olla mukana muuttamassa ja uudistamassa Hämeenlinnaa kohti tulevaisuutta. Se edellyttää yhteistä näkemistä, suuntaa, selkeitä päätöksiä ja toimeenpanoa.

”Ihan lähellä” ei enää riitä, vaan jatkossa olemme halutuin paikka – kaiken keskellä!

Ville Lintula