Kategoriat
Ehdokkaat

Ehdokasesittely Marko Paasu

Esittelyssä kuntavaaliehdokkaamme: Marko Paasu

Kuntavaaleissa valitaan valtuutetut kuntien valtuustoihin. Seuraavat kuntavaalit ovat kesäkuussa 2021. Hämeenlinnan Kokoomus haluaa toimia aktiivisesti Hämeenlinnan kehittämiseksi ja haluaa ehdokkaaksi kuntavaaleihin aktiivisia ja osaavia, kaiken ikäisiä ihmisiä, erilaisista taustoista.

Marko Paasu

”Yhteen hiileen puhaltava, taloudellisesti hyvinvoiva ja vetomainen Hämeenlinna on meidän kaikkien Hämeenlinnalaisten yhteinen etu.”

Marko on tullut tunnetuksi kotiseudullaan Hämeenlinnassa Keski-Suomalaisjuuret omaavana suupalttina urheilumiehenä ja positiivisena innostajana, jolta ei ainakaan ideat lopu kesken. Tämä ulospäin suuntautunut ja kohtelias herrasmies haluaa olla mukana luomassa tulevaisuuden Hämeenlinnaa.

”Olen tuuloslainen 40-vuotias energia- / energiakiertotalousalan yrittäjä Original Energy Finland Oy:ssä, perheenisä sekä mies, jolle urheilu, aktiivinen elämäntapa ja oman kotiseudun elinvoimaisuuden kehittäminen ovat olleet sydämen asioita jo pitkään. Koulutukseltani olen Insinööri ja parhaillaan opiskelen Tampereen Yliopistossa Kiinteistö- ja rakentamisen alan eMBA-tutkintoa.

Työelämässä olen toiminut vaativissa johtamis- ja päällikkötason tehtävissä jo yli 15-vuoden ajan. Yrittäjänä liikun töiden puolesta laajalti koko eteläisen Suomen alueella ja teen yhteistyötä useiden eri kunnallisten kuten myös valtiollistenkin toimijoiden parissa ja pystyn hyödyntämään työelämästä saamaani tietotaitoa ja parhaita käytäntöjä myös valtuustotyössä Hämeenlinnassa.

Hämeenlinnan velkaantuminen tulee laittaa kuntoon ja tämä tulee toteuttaa muutoin kuin verotusta kiristämällä tai palveluja karsimalla. Yksi esimerkki tähän on mm. uusien tapojen ja toimintamallien toteuttaminen kaupungin omistaminen kiinteistöjen korjausvelan supistamiseksi ja energiatehokkuuden parantamiseksi ja sitä kautta mahdollistamaan Kaupungin kiinteistöjen alhaisemmat käyttö- ja ylläpitokustannukset.

Olen Hämeenlinnan Nuorkauppakamarin senaattori ja osallistunut Nuorkauppakamaritoiminnan kautta Hämeenlinnan kehittämiseen jo lähes 10-vuoden ajan. Hämeenlinnan Nuorkauppakamarin toteuttamista projekteista esimerkkeinä mm. Pop-Up Hämeenlinna projekti autioituvan keskustan elinvoimaisuuden edistämiseksi, Joulupuukeräys ja torille toteutettu tekojäärata (Tulen ja jään joulu). Nuorkauppakamaritoiminnassa olen myös tullut tunnetuksi taitavana debatoijana eli väittelijänä. Tunnustukseksi tästä olenkin saanut vuonna 2018 Suomen parhaan debatoijan tittelin, josta taidosta onkin varmasti hyötyä myös valtuustotyöskentelyssä.

Tämän lisäksi olen myös jalkapallon 2. divisioonassa pelaavan HJS:n edustusjoukkueen hallituksen varapuheenjohtaja ja pelaan myös itse jalkapalloa seuran M35 joukkueessa.

Näkemykseni mukaan Hämeenlinna sijaitsee keskeisellä paikalla Suomen valtaväylän keskipisteessä ja Hämeenlinnalla olisikin mahdollisuus olla Suomen vetovoimaisin kaupunki, joka houkuttelee virkeydellään ja positiivisyydellään tulevaisuudessa entistä enemmän niin uusia asukkaita kuin yrityksiäkin asettumaan Hämeenlinnaan”.

Marko Paasu