Kategoriat
Ehdokkaat

Ehdokasesittely Minna Heinonen-Pesonen

Esittelyssä kuntavaaliehdokkaamme: Minna Heinonen-Pesonen

Kuntavaaleissa valitaan valtuutetut kuntien valtuustoihin. Seuraavat kuntavaalit ovat huhtikuussa 2021. Hämeenlinnan Kokoomus haluaa toimia aktiivisesti Hämeenlinnan kehittämiseksi ja haluaa ehdokkaaksi kuntavaaleihin aktiivisia ja osaavia, kaiken ikäisiä ihmisiä, erilaisista taustoista.

Minna Heinonen-Pesonen

Olen 50 -vuotias naimisissa oleva neljän lapsen kasvattamiseen omistautunut äiti.

Nykyään kotona asustaa enää kaksi teiniä, kahden jo aikuistuttua. Kasvavien lasten maailma murheineen ja paineineen on tullut minulle vuosikymmenien kuluessa tutuksi. Ymmärrän hyvin vanhempien iloja ja murheita, kun he yrittävät luovia lapsensa aikuisuuteen nopealla tahdilla muuttuvassa maailmassa.

Koulutukseltani olen elokuvatuottaja, tosin niitä töitä en ole tehnyt pitkään aikaan. Parikymmentä vuotta sitten aloitimme yrittäjinä ravintola- ja tapahtuma-alalla. Tuolloin valitsimme kotikunnaksemme Hämeenlinnan, emmekä ole katuneet. Meillä on edelleen sama yritys, joka pyörittää erilaisia tapahtumia ja työllistää mahtavia ihmisiä ympäri Suomen. Nämä työt ovat kuljettaneet minua monissa eri kunnissa, ja olen havainnut eroavaisuuksia eri paikkakuntien välillä – mitkä asiat toimivat ja mitkä eivät.

Nyt koronan takia ovat tapahtumamme olleet miltei täysin suljettuina. Tästä syystä työskentelen ainakin tämän kevään maantiedon tuntiopettajana Kaurialan yläkoulussa. Minun oppilaani ja kaupunkimme teinit, kaikkine eroavaisuuksineen, ovat varsin kultaisia ja täynnä lupauksia paremmasta tulevaisuudesta. Hämeenlinnan seutukunnan lapset ansaitsevat kaiken mahdollisen tuen ja välittämisen voidakseen kasvaa tasapainoisiksi ja onnellisiksi aikuisiksi. Alueemme lapset ja nuoret, sekä myös koronan eristämät seniorikansalaiset, tarvitsevat tämän pandemian jälkeen paljon apua ja tukea löytääkseen jälleen sosiaalista ja virkistävää tekemistä, mielekkäät harrastukset sekä uutta iloa ja merkityksellisyyttä elämäänsä.

Hämeenlinna ON hieno kaupunki.

Ihmiset täällä ovat ystävällisiä ja lämminsydämisiä, kaupunki on kaunis, arvokkuutta ja historiaa täynnä, sekä sijainniltaan loistavalla paikalla. Niin kuin koko seutukuntamme: Hienoja ihmisiä, hienoja paikkoja, hienoja mahdollisuuksia hyvälle elämiselle. Voimme tehdä kotiseudustamme Suomen parhaan paikan asua. Kasvatamme vetovoimaisuutta tukemalla elinkeinoelämää ja yrittäjiä, luomalla hyvät mahdollisuudet matkailuun sekä virkistäytymiseen, ja pitämällä yllä toimivat palvelut sekä yksityisellä että julkisella puolella. Näin selviämme yhdessä tulevaisuuden haasteista. Samalla alueen houkuttelevuus uusille asukkaille kasvaa ja saamme tänne lisää myös kovasti kaivattuja lapsiperheitä.

Korona-aika on hyvin konkreettisesti osoittanut minulle, kuinka yksin ja oman onnensa nojassa Suomen pienten ja keskisuurien yritysten yrittäjät ovat. Nousu tästä kriisistä tulee olemaan monelle rankkaa ja korona-ajasta syntyneiden velkojen maksu vaatii tulevaisuudessa paljon työtä. Velkataakkaa ja taloudellista epävarmuutta on kertynyt myös monen yrityksen työntekijälle. Kun maailma, yritykset ja työntekijät taas palaavat normaalimpaan aikaan, on monilla suuria toiveita tulevasta. Meidän pitää kuunnella näitä tahoja hyvin tarkkaan ja pyrkiä auttamaan kaikkia toimijoita saamaan oma maailmansa jälleen kuntoon. Ainoastaan hyvinvoivat yritykset ja yrittäjät uskaltavat palkata työntekijöitä. Päätöksiä tehdessä pitää muistaa, että julkinen talous, ja sitä myöten hyvinvointiyhteiskunnan palvelut, riippuvat paljon yksityisen sektorin vakaudesta. Meidänkin seutukuntamme tulevaisuus riippuu yhteistyöstä kaupungin, yritysten ja kaikkien kuntalaisten välillä.

Olemme yhdessä samassa veneessä ja yhdessä tästä selviämme.

Minna Pesonen-Heinonen