Kategoriat
Ehdokkaat

Ehdokasesittely Mikko Hieta

Esittelyssä kuntavaaliehdokkaamme: Mikko Hieta

Kuntavaaleissa valitaan valtuutetut kuntien valtuustoihin. Seuraavat kuntavaalit ovat huhtikuussa 2021. Hämeenlinnan Kokoomus haluaa toimia aktiivisesti Hämeenlinnan kehittämiseksi ja haluaa ehdokkaaksi kuntavaaleihin aktiivisia ja osaavia, kaiken ikäisiä ihmisiä, erilaisista taustoista.

Mikko Hieta

Olen 41-vuotias pendelöivä päättäjä. Asun vaimoni ja 4- ja 7-vuotiaiden lastemme kanssa Hämeenlinnan Sampossa. Käyn töissä Riihimäellä Hyrian viestintä- ja markkinointipäällikkönä. Olen ollut mukana erilaisissa luottamustehtävissä 1990-luvun puolivälistä saakka, ja virtaa riittää vieläkin.
Olen koulutukseltani filosofian maisteri yhteisöviestinnästä. Opiskelen työn ohessa oikeustieteitä. Olen toiminut tällä valtuustokaudella Kokoomuksen valtuustoryhmän sihteerinä. Olen myös kaupungin tarkastuslautakunnan jäsen, käräjäoikeuden lautamies sekä Hämeenlinnan seudun opiskelija-asuntosäätiön hallituksen puheenjohtaja.
Olen kiinnostunut Hämeenlinnan historiasta ja kulttuurista. Olen Hämeenlinna-Seuran puheenjohtaja ja Hämeen Heimoliiton säätiön hallituksen jäsen. Olen myös mukana kirkollisissa luottamustehtävissä Tampereen hiippakunnan hiippakuntavaltuuston jäsenenä, Hämeenlinnan yhteisen kirkkoneuvoston varajäsenenä sekä Kirkon mediasäätiön hallituksen varajäsenenä.
Minulle tärkeää on puolustaa viihtyisiä ja turvallisia asuinalueita sekä järkevästi tuotettuja palveluja, joissa yrityksillä on myös oma roolinsa. Matkailun ja markkinoinnin parissa työskennelleenä haluan edistää seudun vetovoimaa ja houkuttelevuutta niin matkailijoille, yrityksille kuin uusille asukkaillekin. Partiolaisena haluan tukea lasten ja nuorten osallisuutta päätöksenteossa. 
Kannan huolta asumiskustannuksista. Huolehdin siitä, että veroja ja veronluonteisia maksuja (kuten jäte- ja vesimaksuja) ei koroteta kevyin perustein. Kaiken työnteon pitää olla kannattavaa ja politiikkaa tulee tehdä niin, että jokaiselle jäisi tuloistaan enemmän käteen. 
Lue lisää kotisivuilta: mikkohieta.fi

Mikko Hieta