Kategoriat
Ehdokkaat

Ehdokasesittely Leevi Vekka

Esittelyssä kuntavaaliehdokkaamme: Leevi Vekka

Kuntavaaleissa valitaan valtuutetut kuntien valtuustoihin. Seuraavat kuntavaalit ovat huhtikuussa 2021. Hämeenlinnan Kokoomus haluaa toimia aktiivisesti Hämeenlinnan kehittämiseksi ja haluaa ehdokkaaksi kuntavaaleihin aktiivisia ja osaavia, kaiken ikäisiä ihmisiä, erilaisista taustoista.

Leevi Vekka

Olen syntyperäinen hämeenlinnalainen, 25-vuotias kansainvälisen kaupan tradenomi. Opiskelujeni aikana suoritin opiskelijavaihdon Kosovossa ja harjoittelun Suomen Kosovon suurlähetystössä. Viime kesänä ulkoministeriössä työskennellessäni pääsin tutustumaan ulkoasiainhallintoon myös kotimaassa. Nykyään minut voi bongata Vekka Group Oy:n linja-autojen ratista.

Olen kasvanut yrittäjäperheessä. Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa olisin kuntavaikuttaja viidennessä polvessa. Kiinnostukseni politiikkaa kohtaan heräsi verenperintönä jo nuorella iällä. Viime vuosina olen päässyt tutustumaan erityisen läheltä maailmanpolitiikkaan ja diplomatiaan. Muutettuani opiskelujeni jälkeen takaisin kotikaupunkiini Hämeenlinnaan, kuntapolitiikka alkoi vetää puoleensa ja ehdokkaaksi ryhtyminen tuntui luonnolliselta vaihtoehdolta.

Haluan olla kehittämässä Hämeenlinnaa Suomen merkittävien opiskelijakaupunkien joukkoon. Laadukkaalla korkeakoulutuksella on valtava merkitys kaupungin veto- ja pitovoimalle. HAMK:n profiilia tulee nostaa ja yliopistokoulutus tuoda takaisin Hämeenlinnaan. Esimerkkiä ei tarvitse etsiä kaukaa, sillä Lahdessa on mahdollista suorittaa yliopistotutkintoja Lahden ammattikorkeakoulun ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston muodostaman LUT-korkeakoulukonsernin myötä.

Keskustavisio 2035 on päätetty valtuustossa syksyllä 2019, mutta paljosta puheesta huolimatta vain vähän on tapahtunut. Pysähtyneisyyden ajan keskustassa on syytä jo päättyä. Tulevan valtuustokauden aikana tulee saada käyntiin rakennushankkeet ykkös- ja kakkoskorttelissa, sekä Hämeensaaressa.

Koronapandemia muuttaa työtä. Hämeenlinnalle etätyö ja pendelöinti ovat olleet, sekä tulevat olemaan valtava mahdollisuus. Hyvin toimiva joukkoliikenne ja pendelöijät huomioivat lipputuotteet ja liityntäpysäköintiratkaisut pitää muokata tukemaan hämeenlinnalaisia veronmaksajia entistä paremmin. Toimivat matkaketjut mahdollistavat yhdistelmäliput VR:n kanssa on toteutettava ja pendelöijille räätälöitävä omat pysäköintituotteet rautatie- ja linja-autoaseman pysäköintialueille.

Elämääni voi seurata Instagramissa käyttäjätunnuksella @leevivekka, sekä kannanottojani Facebookissa tunnuksella Leevi Vekka

Leevi Vekka