Kategoriat
Ehdokkaat

Ehdokasesittely Pirita Mäntytörmä

Esittelyssä kuntavaaliehdokkaamme: Pirita Mäntytörmä

Kuntavaaleissa valitaan valtuutetut kuntien valtuustoihin. Seuraavat kuntavaalit ovat huhtikuussa 2021. Hämeenlinnan Kokoomus haluaa toimia aktiivisesti Hämeenlinnan kehittämiseksi ja haluaa ehdokkaaksi kuntavaaleihin aktiivisia ja osaavia, kaiken ikäisiä ihmisiä, erilaisista taustoista.

Pirita Mäntytörmä

Olen 45-vuotias naimisissa oleva kolmen lapsen kotiäiti Iittalasta. Koulutukseltani olen filosofian maisteri kemian alalta. Tutkinnon suoritin Jyväskylän yliopistossa, ja tulimme mieheni kanssa takaisin Iittalaan paluumuuttajina vuonna 2006.

Harrastuksiini kuuluvat suunnistus, lukeminen, luonnossa liikkuminen ja käsityöt. Nyt korona-aikana minuun on iskenyt paha neuloosi, ja neulominen onkin ollut tärkeä tapa rentoutua poikkeusaikana. Teemme myös perheen kanssa pitkiä kävely-, juoksu-, ja pyöräretkiä. Lisäksi olen aloittanut omatoimisen espanjan kielen opiskelun. Syksyisin olen innokas sienestäjä ja marjastaja. Luonto on minulle tärkeä voimavara, ja haluankin säilyttää sen myös jälkipolville.

Olen toiminut monta vuotta vapaaehtoisena perhekahvilaemäntänä, ja olen aktiivisesti mukana yhdistystoiminnassa. Tällä hetkellä olen Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kalvolan yhdistyksen sekä Iittalan kouluvanhemmat Ry:n hallitusten jäsen. Olen myös Kalvolan seurakuntaneuvostossa. Toimin lisäksi vapaaehtoisena lasten suunnistusohjaajana Kalvolan Keihäässä, sekä hävikkiruuan jakelijana 2-3 päivänä viikossa. Talkootyöt ja erilaisten tapahtumien järjestäminen ovatkin minulle tuttuja juttuja.

Vapaaehtoisena toimiessani olen huomannut, että pienilläkin teoilla saadaan aikaan suuri vaikutus ihmisten elämään, niin hyvässä, kuin pahassakin. Elinympäristön viihtyvyys on meistä kaikista kiinni. Aina ei voi odottaa sitä, että ”joku muu” hoitaa asian, vaan joskus se on hoidettava itse. Korona-aikana on korostunut se, kuinka tärkeää on, että hyvin hoidetut ulkoliikuntapaikat ovat lähellä ja helposti kaikkien käytettävissä. Kaikilla lapsilla ja nuorilla pitää varallisuuteen katsomatta olla mahdollisuus harrastaa jotain mieluista. Haluan olla vaikuttamassa siihen, että Hämeenlinna olisi jatkossakin hyvä paikka asua ja elää.

Pirita Mäntytörmä