Kategoriat
Ehdokkaat

Ehdokasesittely Elisa Hyvärinen

Esittelyssä kuntavaaliehdokkaamme: Elisa Hyvärinen

Kuntavaaleissa valitaan valtuutetut kuntien valtuustoihin. Seuraavat kuntavaalit ovat huhtikuussa 2021. Hämeenlinnan Kokoomus haluaa toimia aktiivisesti Hämeenlinnan kehittämiseksi ja haluaa ehdokkaaksi kuntavaaleihin aktiivisia ja osaavia, kaiken ikäisiä ihmisiä, erilaisista taustoista.

Elisa Hyvärinen

Olen Elisa Hyvärinen, 22-vuotias oikeustieteen opiskelija, toimittaja ja kuntavaaliehdokas Hämeenlinnasta. Olen paljasjalkainen hämeenlinnalainen, ja viettänyt elämäni kuusi ensimmäistä vuotta Jukolassa, josta muutimme perheeni kanssa Iittalan laidalle piskuiselle Pirttikoskelle. Olen siis maaseudun tyttöjä, ja viettänyt suurimman osan lapsuuttani keskellä metsää traktoreiden ja hirvien keskellä. Perheeseeni kuuluu äiti, kaksi siskoa, veli, Keijo-kissa ja Nipa-koira.

Kiinnostuin kuntapolitiikasta toden teolla vuonna 2017. Hämeenlinnaan suunniteltiin tuolloin suurlukiota, joka olisi yhdistänyt oman lukioni Kaurialan sekä Lyseon lukion. Teimme ystävieni kanssa kokoomuksen valtuustoryhmän kautta valtavasti töitä sen eteen, että lukiomme saataisiin pidettyä erillään ja hankkeesta luovuttaisiin. Kova työ lopulta kannatti, kun hanke kaatui kaupunginhallituksessa vuonna 2018 äänin 6-5. Viimeistään tuolloin tajusin, kuinka konkreettisesti kuntapolitiikalla voi vaikuttaa.

Pyrin Hämeenlinnan kaupunginvaltuustoon, sillä minulle on mielestäni muodostunut kuluneen yli 20 vuoden aikana selkeä kuva siitä, miten Hämeenlinnaa tulisi kehittää. Toimivuus ja turvallisuus ovat kaiken ytimessä. Ei hankaloiteta autoilua vaan päinvastoin säädetään liityntäpysäköinti ilmaiseksi, laajennetaan keskustan kiekkopysäköintiä, helpotetaan kesäasuntojen muuttamista vakituisiksi asunnoiksi ja lasketaan kunta- ja mökkiveroa. Sanotaan investoinneille ja mahdollisuuksille enemmän kyllä, toriparkin ja suurlukioiden veivaamisesta päätöksentekoon jyrkkä ei.

Haluan, että Hämeenlinna luo jatkossakin ihmisille mahdollisuuksia. Vaikuttamistyöni Hämeenlinnan kaupunkipolitiikassa on vasta alussa. Toivon, että saisin hämeenlinnalaisilta äänestäjiltä mahdollisuuden tehdä töitä toimivamman ja turvallisemman Hämeenlinnan ja hämeenlinnalaisten puolesta.

Toivottavasti olen luottamuksesi arvoinen!

Elisa Hyvärinen