Kategoriat
Ehdokkaat

Ehdokasesittely Sara Kaloinen

Esittelyssä kuntavaaliehdokkaamme: Sara Kaloinen

Kuntavaaleissa valitaan valtuutetut kuntien valtuustoihin. Seuraavat kuntavaalit ovat huhtikuussa 2021. Hämeenlinnan Kokoomus haluaa toimia aktiivisesti Hämeenlinnan kehittämiseksi ja haluaa ehdokkaaksi kuntavaaleihin aktiivisia ja osaavia, kaiken ikäisiä ihmisiä, erilaisista taustoista. Esittelemme uusia ehdokkaita viikoittain.

Sara Kaloinen

”Olen 53-vuotias kanta-hämeenlinnalainen. Minussa on ripaus Hämeen linnassa kuningasta palvellutta sotilas-knihtiä, mutta valtaosin sukujuureni ulottuvat 1500-luvulle asti Hämeeseen. Synnyin Tuuloksessa, kävin yläasteen ja lukion Lammilla, jossa myös tovin työskentelin Keski-Häme konsernissa.
Olen asunut Hämeenlinnan keskustassa liki yhtä kauan yhteensä kuin nykyisessä kodissani Rengossa, Kaloisten kylässä, sukunimeni juurilla. Teen työtä HAMKissa ammatillisen opettajakorkeakoulun kansainvälisessä Global Education-tiimissä palvelukoordinaattorina. Parhaillaan viimeistelen korkeakoulututkintoani. Perheeseeni kuuluu aviomies.
Minut tiedetään ja tunnetaan helposti lähestyttävänä ”hyvänä tyyppinä”, joka visioi ja ideoi, jumputtaa sisukkaasti muutosta toteen ja joka ei ota itseään turhan vakavasti. Moni tunnistaa minut myös äänestä ja naurusta. Tyylini on tunnistaa ja tunnustaa tosiasiat ja keskittyä ongelmien aitoon ratkaisemiseen. Kristillinen elämänkatsomukseni antaa turvallisuutta, viisautta ja rohkeutta kuunnella ja toteuttaa sydämen ääntä. Kerään keittokirjoja ja rakastan tietokirjoja.
Paikallishistoria jäi sydämeen opasharrastamisen aktiivivuosista. Lukemisen lisäksi harrastan liikkumista luonnossa ja taidenäyttelyissä. Elokuvatkin ovat ihania irrottamaan arjesta.
Hämeenlinna on aina ollut sydämessäni ja osa identiteettiäni. Aivan erityisesti se on sitä nyt, kun kaupunki sulkee syliinsä myös siihen vuonna 2009 liitetyt Hauhon, Tuuloksen, Lammin, Kalvolan ja Rengon. Liitosvaiheessa osallistuin aktiivisesti Kaloisten kyläyhdistyksen ja Linnaseudun pitäjävaikuttajien verkostossa mm. Kyläkäräjien toteuttamiseen. Haluankin rakentaa Hämeenlinnaa edelleen eteenpäin kaikkien kaupungiksi. Potentiaalia meillä on yhdessä vaikka mihin.

Kaikkien kaupungissa…

 • asuminen on mahdollista entisissä kesäasunnoissa ympäri vuoden.
 • asioiminen kaupungin kanssa on mahdollista verkkopalvelujen lisäksi myös kasvokkain, eikä vastaussoittoa tarvitse odottaa, vaan puhelimitse saa hoidettua asiansa heti.
 • pitäjille on luotu omat yrittäjyyttä, maankäyttöä ja tonttikauppaa vauhdittavat suunnitelmat.
 • matkailuelinkeinoa kehitetään pitkäjänteisesti, ei lyhytjänteisesti poukkoillen.
 • on tiedekansallispuisto, upeita muitakin luontokohteita ja koko Ydin-Hämeen aluetta kehitetään valtavalla intensiteetillä Suomen monipuolisimmaksi ja vetovoimaisimmaksi luonto- ja paikalliskulttuurista ammentavaksi yrityspuistoksi.
 • ketään ei kiusata, ei kouluissa, työpaikoilla, eikä naapurustoissa. Ei edes somessa, koska kaikkien Hämeenlinnassa kunnioitetaan ja hyväksytään toinen toisemme.
 • perheet saavat tukea ennen kuin asiat mutkistuvat liian vaikeiksi.
 • vähäosaiset saavat tarvitsemaansa apua.
 • kaikki lapset, nuoret ja heidän huoltajansa voivat hyvin.
 • palveluista maksavat aina niiden käyttäjät, eivät kaikki kaupunkilaiset.
 • upeista tapahtumista ja konserteista nautitaan vuoden ympäri sisällä ja ulkona.
 • kaupungin talous on kunnossa ja vetovoimasta on huolehdittu aidosti kiinnostavilla asumisen vaihtoehdoilla, joista Rengon Hietainmäen kestävän kehityksen uusi asuinalue 80:lle kotona yrittävälle hämeenlinnalaiselle on mainio esimerkki.

Kokemukseni yhteisten asioiden hoitamisesta:
Politiikassa olen ollut mukana vuodesta 1983. Kokemusta on Tuuloksen kunnan ja Hämeenlinna kaupungin luottamustehtävistä eri lautakunnissa, kuntayhtymätyöskentelystä, kunnallisjärjestön puheenjohdosta ja piirihallituksesta. Olen myös edustanut virallisesti puoluekokouksissa ja kuulunut puoluevaltuustoon.

Luottamustehtävät ja -toimet tällä hetkellä:
– Linnan kiinteistökehitys oy, hallituksen jäsen
– Hämeenlinnan Pysäköinti oy, hallituksen jäsen
– Hämeenlinnan Diakoniayhdistys ry, hallituksen puheenjohtaja
– Hämeenlinnan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto, valtuutettu
– Hämeenlinnan seurakuntayhtymän kiinteistö- ja haustaustoimen johtokunta, varajäsen
– Hämeenlinna-Vanajan evankelisluterilaisen seurakunta, Jumalanpalvelus- ja musiikkityön johtokunta, varapuheenjohtaja
– Hämeenlinna-Vanajan evankelisluterilaisen seurakunta, seurakuntaneuvosto, 1. varajäsen

Liity Kaikkien Hämeenlinna – kuoroon – vahvista ääntäni omalla äänelläsi”

#kuntavaalit2021